banner198

Türkiye Kupası 1. Tur kuraları çekildi.

Bugün İstanbulda çekilen Türkiye Kupası 1. Tur kuraları çekiminde Çankırı Belediyesporun rakibi ilk lig maçını oynayacağı Tokatspor oldu.

Türkiye Kupası 1. Tur kuraları çekildi.
banner145

30 Ağustos Pazar günü deplasmanda ligin ilk maçı için karşı karşıya geleceğimiz Tokatspor, Türkiye Kupası 1. Turda torbadan rakip olarak karşımıza çıktı!

2009-2010 Sezonu Türkiye Kupası 1. kademe müsabakalarının kura çekimi İstanbul Maslak Sheraton Otelde yapıldı.

Çankırı Belediyespor Kulübü Başkanı Sevda Karaali Şireci ile eşi Kulüp 2. Başkanı Hakan Şireci’nin katıldığı kur’a çekimi sonrası Başkan Şireci “İlk lig maçımızı deplasmanda Tokatspor ile oynayacağız. 2 Eylülde yine Tokatspor ile bu kez Türkiye Kupası maçı için karşı karşıya geleceğiz. Tatlı bir sürprizle sonuçlanan kur’a çekimi iki tarafa da hayırlı olsun” dedi.

Kura çekiminde konuşan TFF Genel Sekreter Vekili Gıyasettin Şenman, 2009-2010 sezonu öncesinde Türkiye Kupasının statüsü ile ilgili gerçekleşen değişiklikler hakkında bilgi verdi. TFF Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen statü sayesinde Türkiye Kupası heyecanına daha çok profesyonel takım dahil olacağını belirten Şenman şöyle devam etti: "Türkiye Kupası heyecanı yaşayan takım sayısı geçen sezon 54 iken, yapılan yeni düzenlemelerle bu sayı 71'e çıktı. Ayrıca geçen sezondan farklı olarak, grup maçlarından önce; 2 kademe maçlarının yanı sıra bir de play-off turu oynanacak ve 3 eleme sonucunda Türkiye Kupası gruplarına kalan 20 takım belli olacak" dedi.

Geçtiğimiz hafta sonuçlanan ihale sonucunda 2009-2010 ile 2010-2011 sezonu Türkiye Kupası müsabakalarının isim ve yayın hakkının TRT'ye geçtiğini hatırlatan Gıyasettin Şenman, Türkiye Kupası'nın gruplarından itibaren yapılacak 33'er maçın TRT tarafından yayınlanacağını belirterek yeni ihale ile birlikte artarak, kulüplerin kupadaki maçlarda elde edeceği kazancın yüzde 30 yükseldiğini ve bunun Türk futbolu için çok önemli bir adım olduğunu vurguladı.

TFF 2. Lig yükselme grubunda oynayan 10 takım, TFF 2. Lig klasman gruplarını ilk 2 sırada tamamlayan toplam 10 takım, TFF 3. Lig yükselme grubundaki 10 takım ve TFF 3. Lig klasman gruplarını lider tamamlayan 5 takımdan oluşan toplam 35 takımın yer aldığı 1. kademe maçları, bölgesel gruplar halinde tek maç eleminasyon sistemine göre oynanacak. Tur atlayan 17 takım ile bay çeken 1 takım, 2. kademeye yükselecek.

Çankırı Belediyespor kaleci Okan ile yollarını ayırdı...
Öte yandan kulüpten yapılan açıklamaya göre Teknik Direktör M. Fahir Genç ile birlikte yapılan değerlendirmeler sonucunda takımın tecrübeli kalecisi Okan Kayahan ile bir görüşme yapılarak karşılıklı anlayış içerisinde yolların ayrılmasına karar verildi.

Kadroyu güçlendirme çalışmalarının devam ettiği şu günlerde, Okan Kayhan'a bugüne kadar Çankırı Belediyespor'a verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür edildiği belirtildi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER