banner198

Yeni başkan ŞAHİN!

AK Parti Çankırı 3. Olağan İl Kongresi gerçekleştirildi. Av. İdris Şahin başkanlığında tek liste ile girilen kongre tahminlerin ötesinde hayli sakin geçti!

Yeni başkan ŞAHİN!
banner145

AK Parti Çankırı 3. Olağan İl kongresi Av. İdris Şahin’in il başkanı seçilmesiyle tamamlandı.

Kongre, saat 12.00’de delege ve protokolün salonda yerini almasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından Kongre divanı oylamayla seçildi. Kongre divanına Çorum Milletvekili Agâh Kafkas, Hüseyin Boz, Erdal Yıldız, Munise Çetiner ve Fatma Öztürk seçildiler.

Açılış konuşmalarında ilk sırayı alan Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç; Güldürcek barajından gelecek içme suyuyla ilgili düşüncelerini belirtti. ”Beş yılda Çankırı’nın tarihinde görülmemiş hizmetler yaptık. Birileri bizimle dalga geçti. Projenin ne şekilde biteceğinden bihaber olan bazı gafiller neler söylemediler ki. Bu haftanın başında hattı bitiriyoruz. Yaklaşık iki ay sonra arıtma tesisimizde bitecek. Vermiş olduğumuz sözü bu ayın sonunda gerçekleştireceğiz ve bu suyu hepimiz afiyetle içeceğiz“ dedi.

Çankırı Belediyesi tarihinde görülmemiş eğitim, kültür ve sanat aktivitelerini gerçekleştirdik. Bilim adamlarıyla yaptığımız protokol sayısı yüzü geçti” diyen başkan Dinç “Bilim dünyasında araştırma merkezimizin yaptığı işler konuşuluyor. Osmanlı medeniyetinin medeniyet olmasında ve milli mücadelenin kazanılmasında bütün her şeyiyle Çankırı var” şeklinde konuştu.

 

 İrfan Dinç’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi: ”Kongreler önemli toplantılardır. Son üç yıllık dönem çok yoğun siyasi engellemeler içerisinde hepimizin fazla efor harcamak zorunda kaldığı birlik ve beraberlik gerektiren zorlu bir süreçti. Bu süreçte partiye emek veren herkese teşekkür ediyorum. Yeni seçilecek yönetim ve il başkanına önümüzdeki üç yıl boyunca şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Milletvekili Dr. Nurettin Akman;Bizler birlik beraberlik ruhuyla kardeşlik andıyla ortaya çıktık. Ve yedi yılda bu ülkeye çağ atlattık. Bu gün AK Partimizin kuruluşundan bu güne kimseye nasip olmayan hizmetler yaptık” dedi.

Akman konuşmasının devamında ”Çankırı’da yüzlerce kamyon ve iş makineleri yol yapım çalışmalarında yer alıyor. Yakında Ankara-Çankırı duble yolu bittiğinde bir saatte Çankırı’ya geleceğiz. İnşallah önümüzdeki günlerde Kızılırmak, Hamzalı barajının temelini atıyoruz. Bu projenin de tamamlanmasıyla birlikte bölgeye yeniden hayat vereceğiz. Biz burada ilçe başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve il genel meclis üyeleriyle tam bir birliktelik sergiledik. İnancımızı, azmimizi, heyecanımızı sürekli canlı tutacağız. Halktan kopmayacağız. Menfaat çevrelerinin etrafımızı sarmasına izin vermeyeceğiz. Siyaset anlayışımızda durmak yok, yoldan dönmek yok. Bu bayrak asla yere inmeyecek.”

Divan başkanından büyük gaf!

Kongreye katılan Ankara Milletvekili Burhan Kayatuzu’nun selamlama konuşmasının ardından Divan Başkanı Çorum Milletvekili Agah Kafkas delegelere AK Parti iktidarının farklarını anlattı. Oluşturulan kongre divanına başkanlık yapan Çorum Milletvekili Agah Kafkas’ın konuşmasının sonunda söylediği söz kongreye damgasını vurdu. Yaptığı konuşma sonunda “Bu söylediklerimi Çankırı anlarsa Türkiye anlar” diye tamamlayan Kafkas’ın gafı salondaki birçok kişi ve kendisince fark edilmedi.

Faaliyet ve Kesin hesap cetveli okundu
Faaliyet raporu Av. Erkan Köroğlu tarafından okundu ve delegelerce oylanmasının ardından kesin hesap cetveli Muharrem Ovacıklı tarafından okunup kabul edildi.

Başkan Adayı Av. İdris Şahin
delegelere hitap etti!
Divan başkanlığına sunulan listenin  ardında yönetim listesi okundu ve sahneye AK Partinin yeni il yönetimi davet edildi. Divan başkanının anons etmesiyle Av. İdris Şahin alkışlar eşliğinde kürsüye gelerek konuşma yaptı. Şahin yaptığı konuşmada; “Bizler delege kardeşlerimizle ve parti üyesi arkadaşlarımızla gönülden gönüle bir köprü kurarak üçüncüsünü gerçekleştirmiş olduğumuz olağan kongremize her üç seçimde de yarışan ve yarışın içinde olan arkadaşlarla katılıyoruz. Bugün sayın başbakanımız huzuruna tek liste ile çıkma onurunu yaşayan bir kardeşiniz olarak hepinize teşekkür ediyorum. Burada birlik beraberlik ve kaynaşmanın hesabının yapıldığı zaman dilimleridir. Bizler mutlak suretle sayın teşkilat başkanımızın da ifade ettiği gibi liste yaparken bir kısım kıstaslara uymak zorundayız. Tabi üzdüğümüz, kırdığımız arkadaşlar olabilir ama İdris Şahin olarak söz veriyorum bu partinin İdris Şahin partisi olmayacağını ve hep birlikte kardeşlik içerisinde AK Partiyi Çankırı’da yeniden şaha kaldırarak bugün olduğu noktadan çok çok üst seviyeye taşıyacağımıza söz veriyorum." dedi

Konuşmasının alkışlar eşliğinde sürüdüren Şahin; "Partimize ne kadar sadakatle bağlı olduğumuzu ister liste dışı olalım ister liste içinde kalalım süreç boyunca hiçbir zaman AK yürüyüşün mimarının arkasından sapmadığımızı buradaki arkadaşlar çok iyi bilmektedirler. Bizler Çankırı’yı iktisadi noktada kalkındırmanın Ankara’daki sayın vekillerimize burada köprü olmanın ve Çankırı içerisinde bir takım sıkıntıları birlik beraberlik içerisinde aşmak için aday olduğumuzu belirtmek isterim.

Değerli arkadaşlar; kongre sürecini yakından takip ettik. Kongre sürecinde yaşanan olaylarla gerek teşkilatlarımızın, delegelerimizin, gerekse genel merkezimizin uygun gördüğü çerçeveler içerisinde hareket eden, bu maratonda benimle birlikte bu yarışa çıkan ve bu gün aynı listede benimle beraber olan arkadaşlarıma sizlerden alkış almak istiyorum.

Birlik beraberlik içinde tüm teşkilatlarımızı kucaklamak istiyoruz. Türkiye’de partimizi sekizinci il konumuna çıkaran Erdal Yıldız beye ve iki yıl boyunca il başkanlığını yürüten Abdulkadir Şimşek beye teşekkür ediyorum. Bir kısım internet siteleri ve fısıltı gazeteleriyle bizi birbirimize düşürmeye çalışan aynı mesleği paylaşmaktan ve ikbalin çok güçlü bir ismi olacağına inandığım değerli kardeşim Erkan Köroğlu’yla çalışmaktan gurur duyuyorum.

Bu listelerin yapımında emeği geçen ve listelerin oluşumuna katkısı bulunan değerli büyüklerimize, teşkilat mensuplarımıza ve özellikle AK Parti ailesinin bütün fertlerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Çok farklı bir vizyonla karşınıza çıkacağız. Geçmişte yaptığımız gibi teşkilatlarımızı, köylerimizi didik didik gezmek suretiyle köylünün derdini yerinde çözmek ve onlara 24 saat boyunca aradığında ulaşabileceği bir il başkanı olacağımı tekrar hatırlatmak isterim.

Buradaki görevimiz hizmet köprüsü oluşturmak ve bu hizmet köprüsünde milletvekillerimiz ve belediye başkanımız İrfan Dinç’e destek vermek. Çünkü bu kadroların oluşumunda onlar da bizlere destek verdi ve onlarla istişarelerde bulunduk. Dolayısıyla şu aşamadan sonra AK Parti birlik beraberlik içinde olarak, durmadan yoluna devam edecektir. Dünyanın gözünün üzerinde olduğu delikanlı lider Recep Tayyip Erdoğan çizgisinden hiç bir şekilde ödün vermeyen Çankırı’yı ikbalde kendine layık olan noktaya çıkaracak kadroyla birlikte hepinize saygılar sunuyorum.”

Kongreyi katılanlar arasında başta Çankırı milletvekilleri Dr. Nurettin Akman, Suat Kınıklıoğlu, Ankara milletvekili Burhan Kayatuzu ile 22. Dönem Çankırı Milletvekili Hikmet Özdemir ve Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ile birlikte kongrenin başkan adayı Av. İdris Şahin ve Sevda Karaali Şireci yer aldı.

KONGREDEN NOTLARI:

Vekiller sert bir şekilde tartıştı!
Protokole sonradan katılan Suat Kınıklıoğlu’nun salona gelmesiyle birlikte Nurettin Akman ve Suat Kınıklıoğlu arasında hararetli ve sert bir tartışma yaşandı. Etraflarındaki kalabalığa aldırmadan yaşanan bu gerilimin sonunda sakinleşen vekiller tartışmayı yarıda kesmiş olacaklar ki kongrenin ilerleyen dakikalarında yeniden hararetli konuşmalarına devam ettiler.

En büyük alkış Başbakan’a...
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kongreye yolladığı mesajı Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Boz tarafından okundu. Tüm salon okunan mesajı ayakta dinledi ve en büyük alkışı AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan aldı.

 

Hazırlanan listeye Akman'dan gece operasyonu...
Bu arada dün akşam Av. İdris Şahin başkanlığında beş kişilik bir ekip tarafından hazırlanan listelerde yer bulan bazı isimler gecenin ilerleyen saatlerinde milletvekili Akman'ın müdahalesiyle liste dışı kaldı. Kongre salonunda listenin açıklanmasıyla ortaya çıkan durum karşısında Av. İdris Şahin başkanlığında seçilen yönetimde eski il  yönetiminden ve İrfan Dinç  tarafından eklenen isimler listede yer buldu. Liste belirleme çalışmaları esnasında divan başkanlığını yürüten Çorum Milletvekili Agah Kafkas'ın listeye yedi bayan eklenmesi konusunda ısrarcı olduğu öğrenildi.

Kongreye Faruk İpek katılmadı ...
Kongreye katılması beklenen AK Parti Teşkilat Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Faruk İpek ile 22. Dönem Çankırı Milletvekili Tevfik Akbak kongreye katılmadı.

Salonda yer yer boşluklar oluştu...
Kongrenin gerçekleştirildiği Hasan Fehmi Gökşen kapalı spor salonunda türübünler de gözle görülür boşluklar vardı. Tek listeyle 3. Olağan kongresini tamamlayan partililer bu durumu tek adayla kongrenin gerçekleştirilmesine bağladı.

AK Parti yeni yönetimi şu isimlerden oluştu...

Başkan:   İdris Şahin

YÖNETİM KURULU:

Erdal Yıldız , Abdulkadir Şimşek, Salim Çivitçioğlu, Nisa Çakır, Sevim Ergel, Hüseyin Çetiner, Kadir Şan, Ömer Faruk Kaytez, Kübra Dereli, Nuray Polat, Erkan Köroğlu, Ali Osman Atakul, Ahmet Büyüktopçu, Fatih Demir, Müzehher Genç,Tuba Demir,Muharrem Ovacıklı, Sefer Tekmen, Hüseyin Sipahi, Abdulkadir Şahin, Ömer Karaman, Servet Sevindi, Nur Güzel Canbaz, Recep Tarhan, Halit Altın, Ömer Ünal, Recep Eroğlu, Mustafa Cinnet,Tahir Kavukçu

DİSİPLİN KURULU ASİL ÜYELERİ

 Hüseyin Değirmenci, Halil Memiş,Yunus Öztürk, İbrahim Ayhan, Erdoğan Kaçmaz

DEMOKRASİ HAKEM HEYETİ ASİL ÜYELER

Yakup İpek, Nurettin Erdal, Kadir Yiğitbaşı

ÜST KURUL DELEGELERİ

 İdris Şahin, İrfan Dinç, Hüseyin Boz, Latif Ak, Osman Canbaz

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER