banner306
banner198

İngiliz Bakana Çankırılımısınız sorusu!

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, kendisine gazetecilerin yönelttiği Çankırılı mısınız sorusuna Kalfat diye cevap verdi

banner145

 İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, kendisine gazetecilerin yönelttiği "Çankırılı mısınız" sorusuna "Kalfat" diye cevap verdi

 

 

Türk asıllı olduğu halde aşırı sağcı İngiliz Milliyetçiliği yapan,Türkiye ve Erdoğan karşıtı çıkışlarıyla bilinen İngiliz Dışişleri Bakanı Boris Johnson'a gazetecilerden çarpıcı bir soru geldi.

 


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile bir araya geldi. Bakan Çavuşoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı'ndaki makamında gerçekleşen görüşmenin ardından iki bakan çıkışta gazetecilerin sorusu ile karşılaştı. İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson'a Çankırılı olup olmadığı soruldu. Bu soru onun için şaşırtıcı değildi. Johnson soruya "Kalfat" diye cevap verdi.Çünkü büyük büyük dedesi Kurtuluş Savaşı'na muhalif Osmanlı Nazırlı Ali Kemal'den başkası değildi. Artin lakaplı Ali Kemal ve ailesinin Çankırı'nın Orta İlçesi'ne bağlı Kalfat Köyü'nden başlayan hikayesi Londra'ya kadar uzanıyor.

 

-Hain Ali Kemal, kendi milletine düşman bir alçaktır! - TIKLA OKU-

 

-18 Plakalı otomobille ayrıldı-

Johnson, bu çarpıcı cevabın ardından Dışİşleri Bakanı Çavuşoğlu'nun  018 ile biten  kırmızı plakalı makam otomobili ile Bakanlıktan ayrıldı.  Çankırı'nın il plakasının 18 olması, ilginç bir rastlantıyı daha beraberinde getirdi.

Şok iddia! Beşar Esad Çankırı kökenlidir...


Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2016, 04:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304