banner198

Çankırılı güvenlik görevlisi iş yerinde hayatını kaybetti! Ölümünde ihmal iddiaları gündemde…

Gebze Teknik Üniversitesi'nde güvenlik görevlisi olarak görev yapan Çankırı’nın Kurşunlu İlçesi Sarıalan nüfusuna kayıtlı Bünyamin Aygen, görevi başında rahatsızlanarak hayatını kaybetti

Çankırılı güvenlik görevlisi iş yerinde hayatını kaybetti! Ölümünde ihmal iddiaları gündemde…
banner145

Çankırıgüvenlik görevlisi iş yerinde hayatını kaybetti! Ölümünde ihmal iddiaları gündemde…

Gebze Teknik Üniversitesi'nde güvenlik görevlisi olarak görev yapan Çankırı’nın Kurşunlu İlçesi Sarıalan nüfusuna kayıtlı Bünyamin Aygen, görevi başında rahatsızlanarak hayatını kaybetti

Gebze Teknik Üniversitesinde güvenlik görevlisi olarak görev yapan Bünyamin Aygen, görevi başında rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Gebze Eğitim Sen'in iddiasına göre Aygen, gece mesaisine rahatsızlanarak amiri tarafından hastaneye götürülüyor. Ancak hastanedeki sıra sebebiyle tedavisi yapılmadan işinin başına dönüyor. Aygen, burada tekrar rahatsızlanarak kalp krizi geçiriyor. Kalp krizi geçiren Bünyamin Aygen, bu kez kurtarılamayarak hayatını kaybediyor. Eğitim Sen Gebze Şubesi ise ihmal olduğunu iddia ederek Aygen'in ölümün araştırılmasını istedi.

Aygen'in cenazesi Çankırı'nın Kurşunlu ilçesine bağlı Sarılan Köyü'nde dün kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

'Tedavisi Yapılmadan İşe Döndü'

Eğitimsen Gebze Şube Yürütme Kurulu konuyla ilgili yaptığı açıklamada görevi başında hayatını kaybeden işçinin ölümünün araştırılması için soruşturma açılmasını talep etti. Yapılan açıklamada "Yine bir iş cinayeti, yine bir acı Kaybımız! Gebze Teknik Üniversitesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan mesai arkadaşımız Bünyamin Aygen, görevi başındayken mesai saatleri içinde önce rahatsızlanıp daha sonra ise 'ihmal edilerek' kalp krizi geçirmek suretiyle hayatını kaybetti! Gece mesaisi devam ederken rahatsızlandığı için amiri tarafından hastaneye götürülmüş ancak 'arkadaşlarının verdiği bilgiye göre' hastanede sıra olduğu için tedavi edilemeden görevinin başına geri dönmüştür. Arkadaşımızın tedavisi yapılmadan tekrar iş başı yaptırılmasının yaşananın sıradan bir ölüm değil göz göre göre ölüme gönderildiği ve bir ‘iş cinayeti' olduğunu gözler önüne seriyor. Üniversite yönetimine çağrımız; konuya ilişkin idari ve adli soruşturma açılması için girişimlerde bulunulması ve iş teftiş kurulunun göreve çağırılmasıdır. Ayrıca üniversite yönetiminin girişimiyle hayatını işi başındayken kaybeden mesai arkadaşımızın ailesine (annesiyle tek başına yaşıyor olduğunu öğrendik) ölüm geliri, ölüm aylığı ve diğer ödemelerin süratle yapılmasını istiyoruz! Eğitim Sen Gebze Şubesi olarak konunun yakından takipçisi olacağız!" ifadeleri kullanıldı.

Haber: Kocaeli Fikir

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2023, 17:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
Asım serbes
Asım serbes - 5 ay Önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun

SIRADAKİ HABER