banner198

Ekmekte denetimsizlik standardı düşürdü dedik ve!

Çankırılı fırıncılar yaşanan sorunla ilgili olarak kendilerinin de söyleyecekleri olduğunu söylediler! Bakalım fırıncılar ne diyor?

Ekmekte denetimsizlik standardı düşürdü dedik ve!
banner145

Bakkallar Odası Başkanı Bayram Ergan’ın gündeme getirdiği “Ekmekte gramaj ve fiyat farkı” konusunda çıkan haberler üzerine Çankırılı fırıncılar da konuya taraf olarak yaşanan sorunu kendileri açısından değerlendirdiler.

 

İsmini vermek istemeyen bir fırıncı, gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

Satış fiyatlarında farklı olmasının sebebi fırınlar arasında rekabet olması. Odanın belirlediği satış fiyatından pazar bulmakta güçlük çeken fırınlar ucuz fiyattan ekmek satışı yapmakta. Ama suç yine bakkallarda. Bakkallar bu fırınlardan ekmek alarak destek veriyorlar. Bir ürünün toptan fiyatıyla perakende fiyatı aynı olmaz ama bakkal bilinçli olmadığı için tezgaha geliyor.

 
Çankırı’da merdiven altı diye tabir ettiğimiz hijyen koşularına uymayan ekmek üretimi yapan ruhsatsız yerler var. Gerekli denetimler yapılmıyor.

Ekmekteki gramaj farkları 290-310 gram normal karşılanır onun altındaki gramsa müşterinin hakkından çalmadır.

Ayrıca hamur kesen makineler gramaj hesaplamasında hamurun hacmini ölçü alırlar. İlk kesilen ekmekle son kesilen ekmek arasında hacim genişlemesinden dolayı gramaj farkları doğar. Eğer başında bulunan usta bunları iyi kontrol edemezse gramajı tutturamaz! Çalmak isteyen fırıncı ekmeği kabartır 300 gram yerine 250 gram yapar! Maalesef hamurun gramını ağırlık olarak ölçen alet olmadığı için hacmine göre kesim yapılıyor. Bundan dolayı ekmeklerde yer yer gramaj farkı oluyor .

Son olarak şunu söylemek istiyorum; Çankırı Belediyesi ekmek satış büfelerini bizlere tahsis ederse bizler de vatandaşımıza 45 kuruştan ekmek satmaya hazırız”

Vatandaşın yaşadığı mağduriyetini
kim sonlandıracak?

Bakkallar Odası Başkanı Bayram Ergan ile birlikte sokak aralarındaki bakkallarla beraber ortaya konulan ekmekteki  “gramaj ve fiyat farkılılığı” probleminin faturası bugün için vatandaşa yansıyor!

Belediye bu sektörde gerekli denetimi yapmıyor! Fırıncılar kendi aralarında rekabet yaşıyor! Bakkallar fırıncı cenahında yaşanan rekabet karşısında ne yaptıklarını bilmiyor! Vatandaş, ihtiyacı olan ekmeği hemen hemen her yerde standart dışı ve farklı fiyatla almak zorunda kalıyor!

İşin özü, "saldım çayıra mevlam kayıra" yöntemiyle altta kalanın canı çıksın yaklaşımı bugün için Çankırı'da yaşanıyor!

Tabii ki “sokaktaki vatandaşa” da bu işin faturasını ödemek kalıyor!

Merak ediyoruz! Yaşanılan bu açmazı ve vatandaşın mağduriyetini kim ortadan kaldıracak?

Çankırılı sorunu çözecek muhatap aramakta! Bilginize…

Konuyla ilgili diğer haberler...

İmalathanelere hijyen hiç uğramamış!

Ekmekte denetimsizlik standardı düşürdü dedik ve!

Faturayı yine vatandaş ödüyor!

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER