banner198

Başkentte dün gerçekleşen ziyaretlerin değerlendirmesi...

AK Parti İl Başkanı Av. İdris Şahin, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve bölge milletvekili Dr. Nurettin Akman ile birlikte gerçekleşen ziyaretler ve sonuçları...

Başkentte dün gerçekleşen ziyaretlerin değerlendirmesi...
banner145

Dün sizlere başta AK Parti Çankırı İl Başkanı Av. İdris Şahin ile Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in başkente gelerek bölge milletvekili Dr. Nurettin Akman ile birlikte Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Ankara İl Emniyet Müdürü Orhan Özdemir’i ziyaret edeceklerini duyurmuştuk.

 

Dün Ankara İl Emniyet Müdürü Özdemir'in programında son anda meydana gelen değişiklik nedeniyle bu ziyaret gerçekleşmedi.

 

İl Başkanı Şahin, Belediye Başkanı Dinç ve milletvekili Akman’dan oluşan heyet saat 15.30’da Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir’i makamında ziyaret ettiler.

 

Bakan Demir’e Çankırılı ile ilgili bakanlık uhdesindeki sorunlar hakkında bilgi verilmekle birlikte, ihtiyaç ve sıkıntılar dile getirildi. Oldukça verimli geçen görüşme sonunda Bakan Demir Çankırı’ya davet edildi. Bayındırlık Bakanı Demir’in Ramazan Bayramı sonrasında bu ziyareti gerçekleştirebileceği öğrenildi ve kendisine iletilen taleplerin de kısa sürede yerine getirilmesi yönünde gayret gösterileceği ifade edildi.

 

Bu ziyaretin ardından başta Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman, İl Başkanı Av. İdris Şahin ve Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ı makamında ziyaret ettiler.

 

Sıcak bir ortamda gerçekleşen görüşmede Bakanlık, İl Özel İdare Genel Sekreterliği ve Belediyenin ortak çabasıyla ilimize bir kültür sarayı binası kazandırılması konusu değerlendirildi. Ayrıca Çankırı içerisinde bulunan mevcut tarihi taş binaların da kültürel alanda değerlendirilmesi görüşüldü.

GÜNAY: İLLERİN TAMAMINI BİTİREYİM!

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, bakanlık imkanlarından Çankırı’ya gereken desteği vereceğini ve Çankırı Belediyesi Dr. Rıfkı Kamil Urga Araştırma Merkezinin tüm Türkiye’ye örnek bir çalışma olduğunu belirterek Başkan İrfan Dinç’i tebrik ettiği öğrenildi. Ziyarette Bakan Günay’ın “Sizleri Çankırı’da görmek isteriz” şeklinde yapılan davete “Bildiğiniz gibi Çankırı’ya geçen yıl gelmiş ve çok güzel anılarla ayrılmıştım. Bu güne kadar 71 ili ziyaret ettim. İllerin tamamını bitireyim sonra değerlendiririz!” dediği de öğrenildi.

 

Öte yandan Çankırı Postası’nın elde ettiği bilgilere göre 7 Eylül Pazartesi günü TBMM Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin ve 8 Eylül Salı günü da Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti İl Başkanlığı tarafından yapılan bir program çerçevesinde ziyaret edilecekler.

 

Fotoğraf 1: İmar ve İskan Bakanı Mustafa Demir.

Fotoğraf 2: Kültür Bakanı Ertuğrul Günay'ın 2008 yılında Çankırı'ya gerçekleştirdiği ziyarette günün valisi Ali Haydar Öner, milletvekili Dr. Nurettin Akman ve Belediye Başkanı İrfan Dinç ile birlikte.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER