banner198

Belediye Başkanı ve Kulüp Başkanı ilk basın toplantısında...

Çankırı Belediyesporun yeni başkanı Sevda Karaali Şireci ile Belediye Başkanı İrfan Dinç, ilk ortaklaşa basın toplantılarını gerçekleştirdiler.

Belediye Başkanı ve Kulüp Başkanı ilk basın toplantısında...
banner145

Önceki gün Çankırı Belediyespor Kulüp Başkanlığına getirilen Sevda Karaali Şireci ile Belediye Başkanı İrfan Dinç bugün ortaklaşa bir basın toplantısı düzenlediler.

 

Belediye binasında gerçekleştirilen toplantıya takımın yeni teknik direktörü Mehmet Fahir Genç ve yeni yönetim kurulu üyelerinden bazı isimler de katıldı. Basın toplantısına beyaz pantolon –ceket ve içinde mavi gömlek ve kırmızı fulor ile gelen Sevda Karaali Şireci, Çankırı Belediyespor’un renklerini giyimine yansıtmakla kamuoyuna da güzel bir mesaj veriyordu.

 

Sadece Çankırı’nın değil, ülkede profesyonel liglerde mücadele veren takımların içerisinde tek bayan kulüp başkanı olmanın verdiği sorumluluğu da üzerine alan Sevda Karaali Şireci’nin önümüzdeki günlerde Çamaşırhane’de ulusal basının da yer alacağı geniş katılımlı bir basın toplantısı yapacağı bilgisini vererek, bugünkü toplantının notlarına geçelim.

 

BAŞKAN DİNÇ: ZORLUKLAR PEŞİMİZİ BIRAKMADI…

Görevi devraldıktan sonra ilk yılın sıkıntılı geçtiğini hatırlatarak sözlerine başlayan Başkan Dinç şunları söyledi:

 

“Biz görevi devraldığımızda Çankırı Belediyespor düşme hattındaydı. Kulübün 20 milyar gibi bir borcu vardı.  Çok zor koşullarda kulübü devraldık. Çankırı’da profesyonel alanda faaliyet gösteren tek takımımız olduğu için Çankırı Belediyespor’u yaşatmaya çalıştık. Düşmeme gayesi ile oynayan Çankırı Belediyespor bizim dönemimizde hep başa güreşti ve play off oynama zevkini Çankırı insanına yaşattı.


Görevi aldığımızdan beri takımımız için halkımızdan, işadamlarımızdan, STK’lardan destek bekledik. Ama destek taleplerimiz ciddi anlamda yankı bulmadı. Kulübümüz zora ve sıkıntıya girdiği anlarda kimse yanımızda olmadı. Geçtiğimiz sene yaptığımız kampanyada da bir-kaç sivil kuruluşumuzdan mali destek gördük. Bu destek de bir futbolcunun transfer parasının 3’de biri kadardı.”


Bugüne kadar kulüple ilgili olarak herkesin bir şeyler söylediğini belirten Başkan Dinç “Siyaset seçim zamanında yapılır. Şehrini düşünen birinin normal günlerde siyaset yapması doğru değildir. Biz siyasetimizi şehir için yapıyoruz.” dedi.

 

DESTEĞİMİZ EKONOMİK DEĞİL, MANEVİ OLACAK!

Belediye Başkanı İrfan Dinç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Kulübümüzü yaşatmakla yaşatmamak arasında kaldığımız şu günlerde hemşehrimiz Sevda Karaali Şireci gelerek ben bu kulübü daha iyi noktalara götürmeye talibim dedi. Görüşmelere başladık ve A.Ş. olması noktasında sıkıntılar yaşandı. Bize göre yasal olmayan şeylerin istenmesi sonrasında anlaşma sağlanamadı. Takımı bu şekilde alması konusunda Sevda hanıma yeni bir teklif önerdim ve yaptığımız görüşmeler sonucu olumlu sonuca ulaştık” mutabakata vardık.

 

Belediyespor’un yaşaması için Yeni Başkanımız Sevda Karaali Şireci’ye ekonomik anlamda değil, manevi destek vereceğiz” diyen Başkan Dinç “Belediyespor adı altında verilen katkılar yine verilecek. Ben ve Meclis üyelerim sonuna kadar desteklerini verecektir.”

 

BEYLERİ,

HANIMLARIYLA BİRLİKTE MAÇLARDA GÖRMEK İSTİYORUM...

Başkan Dinç’in konuşmasının ardından söz alan Çankırı Belediyespor’un yeni başkanı Sevda Karaali Şireci özetle şunları söyledi:

 

“Mevlana’nın sözünü hatırlatmak isterim: Dün dünde kaldı, yeni şeyler söylemek lazım! Öyle oldu, böyle oldu diye bir yere varılmıyor. Mir'aç gecesinde sonlandırılan görüşmelerimiz, bir başka güzel gecede, Berat gecesinde yeniden başladı ve olumlu sonuçlandı. Çok rica ediyorum bir enerjiniz var ise onu olumlu yönde kullanmalısınız. Şehrin bu tür düşüncelere ihtiyacı yok! Her türlü eleştiriye ve görüşe açığız. Kişisel olursa buna karşı oluruz.

 

Çankırı Belediyespor’u olduğu yerden daha iyi boyutlara getirmek istiyoruz. Biz sadece futbol olarak değil diğer amatör branşların da sorumluluğunu aldık. Şehir için spor, Çankırı halkı için spor kapsamında değerlendirerek daha iyi noktalara varacağız. Bilmediğimiz bir işe bildiğimiz bir ekiple hazırlanarak çalışmalara başlıyoruz. Şehrimizin olumsuz düşüncelere ihtiyacı yok. Olumlu düşüncelerle bu işe başlıyoruz. Kulüp bir yere gitmiş değil, sadece sıkıntılı bir dönem geçirdi. Her türlü görüşe açığız ama kişisel eleştirilere kapalıyız. Benim çabam, Çankırı için bir fayda sağlamaktır. Biz lokmamızı şehirle paylaşmaktan mutlu oluyoruz. Tüm hemşehrilerimi de eşleri ile maçlara bekliyorum. Hep birlikte beraberce spor yapacağız.”

 

YENİ YÖNETİM KURULU

Çankırı Belediyespor’un yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
Başkan: Sevda Karaali Şireci, Yönetim Kurulu: Hakan Şireci, Erdoğan Karaali, Özgen Özyurt, Ilgar Sümertaş, Elif Çiçek, Mehmet Ayhan, Hacer Öztürk, Emirali Can, İbrahim Tuncay Sevilmen, Alev Aybars.

 

Fotoğraf 1: Basın toplantısında Kulüp Başkanı Sevda Karaali Şireci, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve takımın teknik direktörü Mehmet Fahir Genç.

Fotoğraf 2: Belediye Başkanı İrfan Dinç.

Fotoğraf 3: Toplantı sonrası Kulüp Başkanı Sevda Karaali Şireci, Belediye Başkanı İrfan Dinç ve takımın teknik direktörü Mehmet Fahir Genç.

Fotoğraf 4: Çankırı Belediyespor Kulübü Başkanı Sevda Karaali Şireci.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER