banner198

Çankırı Saadet kongresini yaptı

Saadet Partisi Çankırı 4. Olağan İl Kongresi 100. Yıl Kültür Merkezinde yapıldı.

Çankırı Saadet kongresini yaptı
banner145

Saadet Partisi Çankırı 4. Olağan İl Kongresi 100. Yıl Kültür Merkezinde yapıldı. İl Başkanlığına tek listeyle giden Ömer Uzun seçildi. 

 

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre, merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın 2002 Çankırı’da açık hava mitinginde yaptığı konuşmasından kesitlerle başladı.

 

Duygusal anların yaşandığı sinevizyon gösterisinin arıdan Divan başkanlığına Fatih Çulha, yardımcılıklarına Av. Muhammet Rüştü Ay ve Ömer Gündoğmuş seçildi.

 

Faaliyet ve mali raporlar okunarak oy birliğiyle ibra edildi.

 

 

 

Siyasi konuşmalar kısmında söz alan İl Başkanı Ömer Uzun, amacının son nefesine kadar sıratı müstakim üzere olmak olduğunu söyleyerek, merhum Erbakan hocanın köylüye beyefendi olmayı öğrettiğini ifade etti. Erbakan’ın Müslümanlara birlik olmayı, cihat şuurunu öğrettiğini anlatan Uzun, Siyonizm’e ise asıl plan sahibinin Cenabı Hak olduğunu öğrettiğini belirtti.

 

Salonda bulunanlara seslenen Uzun,” Sizler bize sahip çıktığınız sürece biz dik duracağız ve adaylarımızı meclise göndereceğiz” diye konuştu.

 

Millet masallarla uyutuluyor!

 

Daha sonra kürsüye gelen Saadet Partisi Çankırı milletvekili adayı Mehmet Ünver, 12 Haziran genel seçimlerine canla başla çalıştıklarını ifade ederek Erbakan’ın gösterdiği ilkeler doğrultusunda temel esaslardan sapmadan gayret gösterdiklerini anlattı.

 

 

Seçim çalışmaları kapsamında Çankırı’yı karış karış gezdiklerinin altını çizen Ünver, “İnsanımıza Milli Görüş iktidarın da neler kazanacağını anlatıyoruz. Hocamızın bıraktığı temiz mirası gururla insanımıza aktarıyoruz” diye konuştu.

 

İhale kapmak yada şöhret olmak için aday olmadığının altının çizen Ünver, Ülkemize hakkettiği hizmeti getirmek için aday olduğuna değindi. Milletin masalarla uyutulduğuna işaret eden Ünver, “Yok İstanbul Kanalı, yok hedef 2023 sözleriyle milletimiz kandırılıyor. 2023’e 12 yıl var. Sekiz yılda ne yaptın da 12 yıl sonraya randevu veriyorsun be hey gömleksiz” diyerek Başbakan Erdoğan yüklendi.

 

Ünver konuşmasının devamında şunları söyledi: “Ülkemizin içinde bulunduğu durum gibi, Çankırı içinde iyi şeyler söylemek maalesef imkansız. Bu hükümet sadece yandaşlarına çalışmaktadır. Derdi millet değil çıkar çevreleridir. Köyler gidilemez oldu. Yollar adeta sürülmüş tarla aşamıyoruz. Eskiden köy ve kasabalara seçim döneminde yalan yanlış bir asfaltı atılırdı. Şimdi görüyorum ki oda yok. Artık seçim yamaları yapılıyor yollarımıza” dedi.

 

 

Çankırı İl Başkanlığının 4. Olağan Kongresinde konuşan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Akdağ, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun katıldığı bir televizyon programında Saadet Partisinin başörtülü milletvekili adaylarıyla ilgi sözlerine cevap verdi.

 

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Atik Akdağ, Çankırı’da yaptığı konuşmada Otuz beş gün sonra yapılacak olan 12 Haziran genel seçimlerinin ülkemizin ve dünyanın kaderine yön verecek bir seçim olduğunu söyledi.

Bu seçimlerin daha önemli olduğunu vurgulayan Akdağ,  Milli Görüş’ün iktidara gelmediği her dönemin milletin daha fazla tahribata uğradığı dönem olduğunu belirtti.

 

Bugün Türkiye’nin ekonomisinin yabancılaştırılmış olduğunun aly-tını çizen Akdağ, “borsadaki hissenin üçte ikisi yabancı sermayeye ait. Ülkede ne kadar stratejik kurum varsa hepsi satıldı. Hocamız icraatlarına başladığında 200 fabrikanın temelini atmış ve sonra gelen hükümetler kademe kademe satmış ancak bitirebilmişlerdir. Artık satacak fabrika kalmadı, şimdide barajlar, nehirler, köprüler, otobanlar satışa çıkartılıyor. Bunlar devletin resmi sitesinde yazan şeylerdir” dedi.

 

Bu gün toplumda verilen krediler yüzünden borçlu kimsenin kalmadığını söyleyen Akdağ, “Topyekun bir ekonomik borçlandırma var. Milletimiz, ‘bir önceki hükümetin yaptıkları yanlışları yapmaz hocanın talebeleri’ diye bunlar oy verdi. Dokuz yıldır hükümetteler ama İmam Hatip liselerinin önünü açacak hiçbir şey yapmadılar. Açıkladıkları 2023 projesinde yer almıyor” dedi.

 

Televizyonlarda yayımlanan gayri ahlaki dizilerle Türk aile yapısının çökertilmeye çalışıldığını vurgulayan Akdağ, “AB fonlarından en büyük destek bu tarz dizilere veriliyor. Türk aile yapısı bozulsun isteniyor. Fakat İmam Hatipli Başbakan AB’den başka yolumuz yok diyor. Zina suç olmaktan çıkartılmış Toplumun götürülmek istendiği noktaya bir bakın” diye konuştu.   

 

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’nun katıldığı bir televizyon programında Saadet Partisinin başörtülü milletvekili adaylarıyla ilgi sözlerine cevap veren Akdağ, “Sayın Kuzu okumuş ama yanlış şeyler okumuş. Burhan Kuzu sıfır noktasına gelebilmek için bir mahalle temsilcimizle bir saat konuşması lazım. Biz geçmişte meclise başörtülü vekil sokarken siz şimdilerde Antalya’dan ancak 12. sıradan başörtülü aday gösterebildiniz”

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER