banner198

Kızılırmakta kahve ortasında acımasız kurşun!

Mustafa Ünlü bugün saat 14.10 dolaylarında Kızılırmak ilçesinde kahvede kendisine borçlu olduğu söylenen kişinin silahından çıkan tek kurşunla yaşamını yitirdi.

Kızılırmakta kahve ortasında acımasız kurşun!
banner145

Kızılırmak ilçe merkezinde bugün saat 14.10’da meydana gelen olayda Murat Evli (74) icar alacağı-vereceği yüzünden Mustafa Ünlü (64)’yü silahla vurarak ölümüne neden oldu. Olayda ayrıca Mustafa Karaboğa (49) adlı vatandaş da kolundan yaralandı.

 

Kızılırmak ilçesinde bugün saat 14.10’da meydana gelen elim olayda, Tımarlı köyü sakinlerinden "Pala Mustafa" lakaplı Mustafa Ünlü, tarlalarını kiraladığı Murat Evli ile karşılaştı. 

Masada oyun oynamakta olan Mustafa Ünlü, hiçbir şeyden habersizken arkadan gelen ve silahını çeken  Murat Evli'nin tek kurşununa maruz kaldı.  Silahtan çıkan mermi Mustafa Ünlü'nün sağ yanağından girerek sol taraftan çıktı ve yan tarafında oturan Mustafa Karaboğa'nın koluna isabet ediyor. Yaralanan Mustafa Karaboğa Çankırı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahaleden sonra kemiğe giren kurşunun çıkarılması için yaralının Ankara'ya sevk edileceği öğrenildi.

 

OLAY NASIL GELİŞTİ!

Çankırı Postası’nın olayın cereyan ettiği Kızılırmak’ta elde ettiği bilgilere göre, cinayet öncesi Mustafa Ünlü, Murat Evli’nin tarlalarını 4 yıllığına kiralıyor ve karşılığında da 4 bin TL nakit para veriyor. Verdiği bu paranın karşılığında da Murat Evli’den 4 bin TL’lik senet alıyor. İki yıl üst üste tarlaları eken Mustafa Ünlü, daha sonra Murat Evli’nin “Bugüne kadar yaptığım ekimlerle bana verdiğin paradan fazlasını kazandın! Gel bu icarı sonlandıralım! Tarlalarıma bundan böyle ekim yapma” diyor. Bu tartışmalar araya girenler tarafından Mustafa Ünlü’nün bir yıl daha tarlaları ekmesi kararı ile tatlıya bağlanıyor. Tarlaları bir yıl daha eken Mustafa Ünlü, yıl sonunda Murat Evli’ye “Ben senin tarlalarını 4 yıllığına 4 bin TL’ye kiraladım. Tarlalarını üç yıl ektim! Bu yüzden bana bin TL borçlusun” diyor. Bunun üzerin Murat Evli de “Biz seninle anlaşmıştık! Aramızda alacak verecek olayı kapanmıştı! Ben bu parayı sana vermem! Zaten verecek durumum da yok!” diyor. Bunun üzerine Mustafa Ünlü “Ben senden o parayı alırım” diyor ve elindeki 4 bin TL’lik senedi avukata veriyor ve bu durumu da Murat Evli’ye bildiriyor! Bunun üzerine Murat Evli, Mustafa Ünlü’ye “Ben varlık da gördüm, yokluk da! Benim sana borcum yok! Ola ki sen benim evime icra getirirsin, ben de gelir senin kafana sıkarım!” diyor.

Aradan kısa bir süre geçtikten sonra olayın gerçekleştiği gün yani 20 Ekim 2009 günü Mustafa Ünlü’nün avukatı yanındaki icra memurları ile birlikte Murat Evli’nin evine geliyor! Bu durumu gören Murat Evli de evde icra memurları görevlerini yaparken yanına aldığı uzun namlulu silahıyla birlikte doğruca Mustafa Ünlü’yü bulacağı adrese gidiyor. Ve kahvenin ortasında kafasına tek kurşun sıkıyor!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bugün saat 14.10'da gerçekleşen olaya sahne olan kahvede, hayatını kaybeden Mustafa Ünlü ve yaralanan Mustafa Karaboğa'nın vücudundan akan kanlar temizlenme aşamasında.

 

Olaydan sonra polise giderek teslim olan Murat Evli’nin sorgusu devam ederken, tek kurşunla başından vurularak yaşamını yitiren Mustafa Ünlü’nün cesedi Çankırı Devlet Hastanesi morguna getirildi. Yapılan ilk incelemelerden sonra Mustafa Ünlü'nün cansız bedeni Ankara'daki Adli Tıp Kurumuna sevkedildi.

 

İlk elde ettiğimiz bilgilere göre cinayeti işleyen Murat Evli polise giderek "Ben cinayet işledim. Bu da kullandığım silah" diyerek teslim olduğunu öğrendik.

 

İKİLİ DAVALIK OLMUŞLAR...

Bugün işlenen cinayete konu olan iki isim Mustafa Ünlü ve Murat Evli uzun süreden bu yana süren alacak davasının isimleri. Geçtiğimiz hafta mahkemeye çıkan iki isim, o günden bu yana ilk kez karşılaşmışlar. Ayrıca cinayeti işleyen Murat Evli'nin özel hayatındaki olaylardan dolayı son birkaç yıldır oldukça asabi olduğu ve çevresinde dengesiz davranışlar sergilediği de öğrenildi.

Üstteki ve aşağıdaki fotoğrafta bugün meydana gelen elim olayda hayatını kaybeden ve Kızılırmak'ta vatandaşlar arasında "Pala Mustafa" diye bilinen Mustafa Ünlü'yü geçen yıl hacca giden dostlarının vedalaşma töreninden alınan karelerde görüyorsunuz.

 

Fotoğraflar: Çankırı Postası (özel)

(Fotoğrafların haber siteleri tarafından kullanılması halinde yasal haklarımızın kullanılacağının bilinmesini isteriz)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olayın duyulmasından sonra Kızılırmaklılar, silahın patladığı kahveye meraklı bakışlarla doldular. Olay yerine gelen polis, incelemelerini sürdürürken Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal da, gelişmelerle ilgili bilgi alma gayretindeydi (alttaki fotoğraf)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER