banner306
banner198

Badminton İl Temsilcisinden Çankırı’da yılın spor ödüllerine tepki

Çankırılı Badmintoncu Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye’de yılın sporcusu seçildi.

Badminton İl Temsilcisinden Çankırı’da yılın spor ödüllerine tepki
banner145

Çankırılı Badmintoncu Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye’de yılın sporcusu seçildi. Altun’un Çankırı’da ödüle layık görülmemesi ise tartışmaların fitilini ateşledi.

Amatör Spor Haftası etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünün “2019 Yılı Sporda Yılın Enleri” ödülleri sahiplerini buldu.

2019 yılında Taiwan/Taipe de düzenlenen İşitme Engelliler Badminton Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil ederek tek erkekler kategorisinde Dünya 3. olan Çankırılı Badmintoncu Doğan Altun, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye’de yılın sporcusu seçildi.

Çankırı’da Badminton sporunun geliştirilmesinde önemli emekleri olan Badminton İl Temsilciliği Murat Altun, yaptığı yazılı açıklama ile sporcusunun Türkiye çapında yılın sporcusu seçilmesine rağmen kendi ilinde 2 yıldır vefasızlık örneği sergilenerek hak ettiği halde ödül verilmediğini söyledi.  

2 yıldır Avrupa ve Dünya 3. olan bir sporcunun başarısı yok sayılıyor-

Murat Altun, “11-22 Temmuz 2019 tarihleri arasında Taiwan / Taipe de düzenlenen İşitme Engelliler Badminton Dünya Şampiyonasına katılan ilimiz milli takım sporcuları Doğan Altun, Gizem Nur Uludağ, Harun Enes Altısoy, Çankırı ilinde 2019 yılında engelli yılın sporcu adayı bile gösterilmeden milli olmayan İşitme Engelliler Havalı Silahlar Türkiye Şampiyonu Petek Alagöz seçilmiştir. İki yıldır Avrupa Şampiyonu ve Dünya 3. olan bir sporcunun başarısı yok sayılmıştır.” dedi.

Altun,” Milli olan ve Dünya Şampiyonasında derece yapan milli sporcu dururken, kendi yakınındaki milli olmayan bir sporcuyu yılın sporcusu seçmek ne ile bağdaşır bilmeyiz ama etik olmadığı aşinadır. Biz hiçbir zaman birileri bizim başarımızı görsün diye çalışmadık. Biz Çankırı’mız için dünde çalıştık, bugünde çalıştık ve yarında çalışacağız. Ve son olarak diyoruz ki; Çankırı da yılın sporcusu seçilemeyen 2019 yılı Dünya 3. olan Doğan Altun, Gençlik ve Spor Bakanlığın 2019 yılı sporun enleri arasında nasıl yılın sporcusu seçiliyor hiç merak ettiniz mi? “diye sordu.

Gençlik Spor İl Müdürlüğünün yakın dairesi dışında kalmaması gerektiğine vurgu yapan Altun, “Biraz da dışa açılarak kıyıda köşede ve ilçelerde çalışan vefakar antrenörleri de bir zahmet görmenizi temenni ederiz” ifadesini kullandı.

Öte yandan Türkiye’de yılın engelli sporcusu seçilen Doğan Altun, 2019 yılında Taiwan/Taipe de düzenlenen İşitme Engelliler Badminton Dünya Şampiyonasında ülkemizi temsil etmiş ve tek erkekler kategorisinde dünya 3. olarak kürsüye çıkmıştır.

Milli sporcu Doğan Altun, 2018 yılında İşitme Engelliler Badminton Avrupa Şampiyonası Trencin/ Slovakya da bayrağımızı göndere çektirerek istiklal marşımızı okutmuş ve göğsümüzü kabartmıştı. Avrupa şampiyonu olan sporcumuz aynı turnuvada 3 madalya alarak şehrimize ve ülkemize önemli bir başarı getirmiş oldu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2019, 23:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandas
Vatandas - 4 yıl Önce

Hayirdir saglik mudurlugu haberleri yapmaya cok hevesliydin mudur gorevden akindi sesiniz cikmiyor haber kaynaginiz mi kurudu

Editör
Editör - 4 yıl Önce

Neden yazamayalım? Senin gibi sahte isimlerin arkasına hiç saklanmadık ki. Her zaman ortada olduk. Yahu içinizde azıcık zeka pırıltısı olan bir insana rastlayamayacak mıyız? Vatandaş kisvesine bürünmüş zavalı şahıs. İl Sağlık Müdürünün evini taşıdığını, 2 ay önce istifa dilekçesi verdiğini sağır sultan bile duydu. Sen duymadın mı okuyucu bozuntusu, ne görevden alınmasından bahsediyorsun? Sıkı takipçimizsen daha önce istifa ettiğini ve ısrarla kalması yönünde baskı yapılmasına rağmen kabul etmediğini yazdığımızı görürdün. Ama anlaşılan sağlık haberlerimizden rahatsızlık duyan küçük azınlığın mensubusun. Sizin dışınızda bütün sağlıkçılardan dua alıyoruz. Sana göre; senin küçük Dünyan da gitmeler gelmeler büyük bir olay, bize göre ise teferruattan ibarettir.. Biz burada daima kalıcıyız. Pislikleri yazmaya boy boy devam edeceğiz.

SIRADAKİ HABER

banner304