banner198

El yordamıyla giden eğitime bir de bu eklendi...

Eğitim öğretim yılının yeni başlamasıyla birlikte bu günlerde öğretmenler, hac farizasını yerine getirmek üzere izin kullanıyorlar.

El yordamıyla giden eğitime bir de bu eklendi...
banner145

Öğrencilere şubat tatili gelmeden, eğitimcilerimize “hac molası” gelmiş bile! Bazı ilçelerimizde belirgin olarak görülen öğretmen eksikliğine karşın, bugünlerde eğitimciler teker teker “Hac izinlerini” almaya başladılar ve ortaya garip uygulamalar konulmaya başlandı!

 

Çankırı Valisi Şemsettin Uzun bulduğu her fırsatta geçen yıl Çankırı’nın OKS ve ÖSS’de yurt genelindeki başarı sıralaması ile bu yılki sıralamayı karşılaştırır ve ortada büyük bir başarısızlık olduğunu ifade eder. Bunun üzerine de “Benim olduğum yerde her zaman birincilik söz konusudur” der!

Ve daha da öteye geçerek “Başarısız öğretmen ve idarecilerin görevlerinden istifa etmeleri” çağrısında bulunur! Ve bu çağrıyı yapalı da henüz bir ay olmamıştır!

TEK ÖĞRETMENLE

İKİ SINIFLA BİRLEŞİK EĞİTİM!
Vali Uzun’un verdiği böylesi mesajları vatandaşın üzerine “eğitimde kalite” beklentisini de beraberinde getirir. Fakat gel gör ki, Çankırı Merkez ve ilçelerinde vatandaş üzerinden ortaya çıkan bu beklenti bugünlerde “duvara toslamış” vaziyette!

Kurşunlu Tevfik Fikret İlkokulunda 4. sınıf öğretmeni Şaban Çatalkaya, geçtiğimiz günlerde “Hacca gitmek için” izin aldı ve hazırlıklarına başladı!

Ancak öğretmen Şaban Çatalkaya’nın aldığı "Hac izni" sonrası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü boşalan sınıf öğretmenliğine yeni aday bulamayınca; çare okul idaresi yöneticilerinden geldi ve 4 ila 5’inci sınıflar birleştirilerek “tek öğretmenle” iki sınıfa eğitim verilmesi kararı çıktı!

ÖĞRENCİ VELİLERİ TEPKİLİ…

4. Sınıf öğretmeni Şaban Çatalkaya’nın Hac farizasını yerine getirmek için aldığı izin üzerine ortaya çıkan bu durumdan hiç de mutlu olmayan öğrenci velileri durumu başta Okul Müdürü olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Çetin'e de bildirdiler. Ancak bugüne kadar olumlu bir sonuç alamadılar.

 

Konuyla ilgili olarak gazetemize konuşan Okul Aile Birliği Başkanı Ahmet Satılmışoğlu “Öğretim yılının daha başlangıcında karşılaştığımız bu sorun bizleri başta okul müdürü ve eğitim camiası ile karşı karşıya getirmekte. Bizler, çocuklarımızın eğitim alması için yeteri düzeyde fedakarlık yapıyoruz. Ancak bugünkü şartlarda 4 ve 5’inci sınıfların birleştirilerek tek öğretmen ile eğitim verilmesini istemiyoruz. Sınıf öğretmeni hacca gitmek için izin almış. Bu vazifesini emekli olduktan sonra yerine getirebilir. Okullar yeni açılmış. Zaten yeterli öğretmen yok. Bir de üstüne üstlük sınıf öğretmeni böylesi bir izin kullanıyor. Çankırı’da eğitim böylesi durumlarla mı ileriye gidecek?” dedi.

 

Öte yandan Kurşunlu'da branş öğretmeni eksiğinin de olduğu yönünde şikayetler gelmekte. Matematik dersi öğretmeni yerine Fizikçinin derslere girdiği, vekil öğretmenlik konusunda yapılan çağrıya düşük ücret nedeniyle bir çok kimsenin ilgi göstermediği yönünde şikayetler yaygın durumda.

 

ÇERKEŞ’TE KAYMAKAM
İZİN VERMEDİ!

Öte yandan Çerkeş’te de benzer izin kullanmak isteyen “4 öğretmene” Kaymakam Mustafa Çit, eğitim-öğretimin aksamaması amacıyla izin vermedi. Çerkeş’te “hac farizasını yerine getirmek için” İzin verilen tek öğretmen ise aynı okulda bulunan görevli 3 din dersi öğretmeninden sadece bir tanesi.

 

ÇANKIRI'DA "HAC" İZNİ ALAN
EĞİTİMCİLERİN
SAYISI BİLİNMİYOR...
Bu aradaÇankırı'da bugünlerde "hac izni" kullanan öğretmen ve idareci sayısının ne olduğu konusunda herhangi bir bilgiye ulaşamadık. Umarız haberimiz üzerine Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri bir açıklama yaparlar ve mevcut durumun hangi boyutlarda olduğunu da hep birlikte görürüz.

Hatırlanacağı gibi geçtiğimiz yıllarda zamanın Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Durmuş  Özdemir de benzer bir izin kullanarak Hac farizasını yerine getirmiş ve benzer tartışmaların yaşanmasına neden olmuştu.

 

Fotoğraf 1: Hac farizasını yerine getirmek üzere izin alan 4. sınıf öğretmeni Şaban Çatalkaya.

Fotoğraf 2: Kurşunlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Çetin.

Fotoğraf 3: Çerkeş Kaymakamı Mustafa Çit.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER