banner198

Bülbül Pınarı Mesire Alanı kapılarını ziyaretçilerine açtı!

Çankırı’nın sayfiye kasabası Eldivan’da, ormanın içerisinde eşsiz manzarası ile huzur bulacağınız Bülbül Pınarı Mesire Alanı hizmete girdi.

banner145

Çankırı’nın sayfiye kasabası Eldivan’da, ormanın içerisinde eşsiz manzarası ile huzur bulacağınız Bülbül Pınarı Mesire Alanı hizmete girdi.

Özel bir işletme tarafından 26 yıllığına ihale ile kiralanan Bülbül Pınarı mesire alanı, yeniden dizayn edilerek baştan sona farklı bir görüntüye kavuştu.

Eski manzarasından eser kalmayan mesire alanında; seyir kafe, sosyal donatı alanları, çocuk parkı,  mangalcılar için piknik alanları bulunuyor. Atlı spor yapmak isteyenler için binicilik derslerinin verildiği mesire alanında,  yetişkinler in bineceği büyük atlar ve çocukların binebileceği poli atlar yer alıyor.

Dileyen misafirlere yörenin organik ürünlerinin yer aldığı serpme kahvaltı, ızgara çeşitleri, çocuk eğlence alanları ve canlı müzik keyfi ile restoran hizmeti veriliyor. Restoran müdürü Şahin Harmancı, hijyen konusunda hassas olduklarını, mutfaklarında pişirilen ızgara çeşitlerini kendi besi çiftliklerinde ki hayvanlardan elde ettiklerini belirtti.

Ankara’nın hemen yanı başında oksijen deposu Eldivan dağında yükselen Bülbül Pınarı Mesire Alanında, doğayla iç içe dinlenebileceğiniz Bungalov evlerin inşası hızla devam ediyor. Yirmi bungalov evden oluşan otel bittiğinde oksijen deposu Eldivan dağında, orman içerisinde VİP kalitede konaklama yapılabilecek. Bölge turizmine büyük katkı sağlaması beklenen bungalov evlerin kısa sürede hizmete girmesinin ardından, turizminin yaz - kış sürmesi hedefleniyor.

Bülbül Pınarı Mesire Alanı kapılarını ziyaretçilerine açtı!

ATV ile orman içerisinde safari turu gerçekleştiğini ifade eden İşletme Müdürü Sadık Öztürk, burada bir insanın sabahtan akşama kadar eğleneceği tarzda aktivitelerin yapıldığını aktardı.

Yoğun ziyaretçi akınına uğrayan mesire alanında, aileleri ile piknik yapmaya gelen şehir sakinleri renkli manzaralar oluşturdu.  

Eldivan ilçesine 2 km mesafede yer alan Mesire Alanına, 90 kilometre mesafede ki Başkent Ankara ve komşu illerden kolayca ulaşılabiliyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2021, 15:01
YORUM EKLE
YORUMLAR
Yerli Gezgin
Yerli Gezgin - 3 yıl Önce

Hafta sonu gittik, girişte araç başına 20 tl para istedi görevli. Dedim bu ne, kadın çayırında bile 10 tl alıyorlar. Burası ordan daha güzel dedi, hem atv aldık tanesi 30-40 bin tl ye dedi. Bende bana ne ki sizin atv nizden dedim. neyse ödedik girdik. Solda bir kafeterya yapılmış, oturduk kahvaltımızı yaptık. Güzel tesis, çalışanlar ilgili teşekkür ederiz. Sonra Şöyle bir eski adı ile şahin tepemizi bir gezelim dedik, gezmez olaydık. Ortadaki bend harici hiç bir şey kalmamış, ne o ahşap merdivanler ne yollar. Her yer kazılıp bırakılmış, her yer taş toprak tümsek çukur. Oturup piknik yapmak için adam gibi masa bile yok. Zaten yolu berbattı, eldivan içini de mhvetmişler yolları kaza kaza. Öay kenarı çıkış yolları da berbat, bildiğin tarla yolu. uzun lafın kısası, gidilir mi, ben bir daha gitmem. İki artısı var biri kafeteryası, diğeri de at binilen bir yer yapmışlar, atı hiç gözüm tutmadı. Yukarıya bir de evler yapılıyori oraya çıkmadım yolun tozu yüzünden. ne için yapılıyor diye de sormadım. Yani yatırım anlayışınız bu ise bırakın eksik kalsın. Bide giriş ücreti 20 tl ne ya. dönüşte bir de 40 tl ye arabayı yıkatmak zorunda kaldım, motora kadar batmış tozdan.

Burak
Burak - 3 yıl Önce

Dun oradaydim hic de guzel degil, bakim 0, yolu berbat, icerde cop kovalari yok millet copunu her tarafa atmis

Cankırılı
Cankırılı - 3 yıl Önce

Giriş gerçekten 20 liramı çok..bide kasaba ilçe tartışması vardı yorumlarda.eskiden ilçeye kasaba denirdi.yani köy onun büyüğü kasaba onun büyüğü vilayet vardı.koy yine köy kasaba ilçe oldu.vilayet te il yada şehir
Yani editör e katılıyorum.ha kasaba ha ilçe
Bülbül pınarına hiç gitmedim.20 lirayı duyunca dahada gitmeyi düşünmüyom

eldivanlı
eldivanlı - 3 yıl Önce

eldivan bir kasaba değil ilçedir bu nasıl bir gazetecilik anlayışıdır daha çankırının ilçesini kasabasını köyünü bilmiyorsunuz burda yazı yazıyorsunuz. anlaşılan çankırıyla bağlantınız yok sipariş üzerine haber yapıyorsunuz

Editör
Editör @eldivanlı - 3 yıl Önce

Sevgili okuyucu, Çankırı’nın köyünü, kasabasını defalarca turlamış ve haberleştirmiş yayın kuruluşumuza coğrafya dersi vermek biraz komik kaçmıyor mu? Eldivan’ın bir ilçe olmadığını bilmeyecek kadar cahil değiliz. ‘Sayfiye kasabası” bir terimdir. Hatta haber metninde bilerek ‘teknik bir tabir’ olarak kullanılmıştır. Bu yakıştırmayla Eldivan’ı; Ege’nin, Akdeniz’in tatil beldelerine benzetmekte, ‘Sayfiye Kasabası” yakıştırması ile yerli ve yabancı turistlerin bilinçaltına hitap edilmektedir. ‘Sayfiye Kasabası” tabiri ile sessizliğe, huzura, ferahlığa, doğallığa çağrışım yapılarak ilçe turizminin artırılması hedeflenmektedir. Bu durumdan üzülmek yerine turizm potansiyelinin artması açısından hoşnut kalmanız gerekirdi. Bülbül Pınarı Mesire alanı yatırımcı tarafından tam anlamıyla hizmete girdiğinde en az 50 Eldivanlı gencin istihdamı demektir. Üniversite öğrencisinin sosyal alan ihtiyacını karşılaması demektir. Eldivan ilçesinin adı, gelen ziyaretçilerle daha geniş kitlelerle de tanınmış olacaktır. Farklı bir örnek verecek olursak, Çankırı ilinde yaşanan olumsuz durumlarda toplum genellikle ‘Valisi olan koca bir köy’ ifadesi kullanmaktadır. Bu ifade Çankırı’nın il olmadığını bilmeyecek kadar cahillikten ziyade hizmet alamamaya yönelik bir tepkidir. Ve kimsede bu söz üzerinden ‘ koskoca ile köy’ denildi anlamı çıkartmamaktadır. Umuyorum bu izahat senin ve senin gibi düşünenlere Medya okuryazarlığının gelişmesi açısından fayda sağlar. Eğer hala anlamakta zorlanıyorsanız akıldan izandan yoksun sığ düşüncenizle sığ sularda yüzmenize salık veriyoruz.

Zafer yandım
Zafer yandım - 3 yıl Önce

Çankırımıza hayırlı olsun inşAllah emeği geçen herkese teşekkür ederek girişlerin ücretlimi degilmi daha açık bilgilendirmenizi rica ederim herkese hayırlı işler bol kazançlar nasip etsin inşAllah

Osman Korgun
Osman Korgun - 3 yıl Önce

Şahin Harmancı Dayının Hayırlı olsun tebrik ederim kolay gelsin.

Gezgin
Gezgin - 2 yıl Önce

Haberiniz üzerine geldim gördüm beğenmedim restorant 0 çalışanlar arkadaşlar bir diyeceğim yok çiğ et yeyip 300 lira hesap ödemek zoruma gitti

SIRADAKİ HABER

banner304